MENU
Kategorier

Skönhetstips

Presenttips          Fråga hudterapeuten       Parfymguiden       Fem fräscha sommar dofter       Tio i topp     Nyheter inom parfym

Medicinsk hudvård

Medicinsk hudvård kallas även cosmeceuticals och det betyder att det är på gränsen mellan läkemedel och konventionell hudvård. Det som utmärker medicinsk hudvård är att produkterna jobbar både i epidermis och dermis, yttersta och mellersta hudlagret. Produkterna innehåller bland annat AHA, glykolsyra, BHA, salicylsyra, Retionol och kojic syra vilka har både balanserande, föryngrande och blekande effekt på pigmentfläckar. De ger även fina resultat på en åldrad hud eller om man vill förebygga åldrande. Du kan även använda medicinsk hudvård om du känner dig trött, glåmig och behöver en uppfräschning av huden. Alla våra produkter tillhör kategorin ”Medicinsk hudvård”. Dessa är ett resultat av mångsidig forskning och håller högsta kvalitén. Vad kan man förvänta sig för resultat? Acne: användning av medicinsk hudvård ger dämpade inflammationer och bölder. Du får en jämnare hud med mindre porer och som är balanserad och rengjord på djupet. Åldrad hud: du får en jämnare hud med lyster. Cellförnyelsen påskyndas och bidrar till att öka kollagenbildning i huden. Du kommer även uppleva att du får mindre linjer och rynkor, vilket är en bra start om du vill göra hudföryngrande behandlingar som IPL. Ärr: om du har en hud med ärr kommer du uppleva din hudyta jämnare och slätare. Pigmenteringar: du får en jämnare hudyta. Vissa fläckar bleks mer än andra och vissa försvinner helt, detta beror på hur djupt de ligger i huden.

Peeling och mask

Peeling är ett jättebra sätt att att få en snabb uppfräschning av huden. Trött hy får ny lyster, torra fläckar försvinner och porer blir mindre synliga. Efter peeling när huden är alldeles ren, är det ett perfekt tillfälle att lägga en fuktmask. Vi väljer Ivo Pitanguy ”Dermomask” . Den ger näring åt huden, avgiftar och re-vitaliserar.

Serum

Efter rengöringen är nästa steg att behandla och återfukta din hud. Det finns effektiva produkter som kan få din hud bli sundare och friskare. För att ge huden extra stimulans och vård på djupet rekommenderar vi en behandlande produkt i form av ett serum. Formulan kan variera, serum hittar du ibland annat i gel, olja och creme. Använd serumet under din ordinarie creme, alternativt använd som en kur eller under en längre tid som ett komplement. Är du osäker på vilka produkter du ska välja, rådgör med din hud terapeut.

Ska jag använda ögoncreme

Huden under och omkring ögonen är tunnare än resten av huden i ansiktet, och blir lättare påverkad av klimatförändringar, således blir den ofta torr och irriterad. Skillnaden på en ögoncreme och en vanlig ansiktscreme är att ögoncremen är i en lättare konsistens, som absorberas snabbare av den tunna huden. Lägger man en vanlig ansiktscreme under ögonen kan det hända att den blir för tung och resultatet bli påsar under ögonen! Tips: Om man lägger in ögoncremen i kylskåpet en liten stund innan användning, så dränerar det bättre och stramar upp mer.

Allt om pigmentfläckar

Solskador, som ofta har skett innan 18 års ålder, hormonella rubbningar som kan orsakas av graviditet, p-piler eller annat kan vara orsaken bakom pigmenterad hud. Det finns inget mirakel som kan trolla bort fläckarna. En bra hudvårdsprodukt som har en blekande effekt och tålamod är vägen till pigmenteringsminskning. Glöm inte att använda UV skydd. Vår rekommendation är att investera i Stemcell anti-spot. STEMCELL löser pigmenteringsproblemet tack vare sin nya exklusiva verksamma blekningsämne som heter alfa-arbutin. Det stoppar biosyntesen av melanin och förbättrar melanocyternas allmänna funktion, medan mjölksyra mjukt exfolierar dyskromin genom att bryta upp banden mellan keratinocyterna. Hyn blir blek, jämn och pigmentfläckar minimeras.

Sammetslena händer

Våra hände avslöjar hur gamla vi egentligen är. Ägna lite uppmärksamhet åt att ta hand om dina händer och investera i en ordentligt fuktgivande och närande handcreme. Här är vår favorit: Stemcell Cell Constructor Hand Cream. Den reparerar skador i hudvävnader tack vare en stark regenererande verkan av stamceller som är involverade i tillväxten av nya hudstrukturer. Har lugnande, anti-inflammatoriska och helande egenskaper. Den hindrar senescensen av huden och motverkar uppkomsten av oestetiska mörka fläckar tack vare särskilda skyddande UVA- & UVB-filter. Den exklusiva STEMCELL Seven Swiss Alpine Secret Complex, som består av sju synergiska extrakt, har en stark inverkan på händernas melanocyter och har en extraordinär whitening effekt på åldersfläckar. Huden blir stram, frisk och ungdomlig.

Få ditt drömhår

Vill du ha ett friskt, vackert och blankt hår? För att motverka trasigt hår och kluvna toppar rekommenderas det att gå till frisören var 6-8e vecka. Välj ut produkter som passar just dig och har du ett riktigt skadat hår som behöver ordentlig med omtanke vill vi fästa uppmärksamheten på ARC. Det är anti-age behandlingar för hår och hårbotten baserade på växt-DNA och aktiva principer av uteslutande vegetabiliskt ursprung. De återskapar den cellulära aktiviteten, förbättrar blodcirkulationen och hjälper till att avlägsna gifter.

Copyright © INSANTO AB. Alla rättigheter reserverade.