MENU
Kategorier

Fråga Hudterapeuten

Månadserbjudande   Fem sommar dofter    Nyheter inom parfym   Parfymguiden   Presenttips   Skönhetstips    Tio i topp

Vad är växtstamceller?

Stamceller är källan till alla celler i kroppen. Genom delning ger stamceller upphov till nya stamceller. I växtvärlden finns stamceller i de så kallade meristemen (skottspetsen, rotspetsen och stjälknoderna), vävnader på det totipotenta embryonala stadiet, som potentiellt kan utvecklas till vilken typ av celler som helst och förnya och multiplicera sig i det oändliga.

Finns det några risker med att använda växtstamceller?

Växtstamceller anses vara en revolution inom hudvård speciellt när det gäller att reparera hud genom att reaktivera hudens biologiska process. Det har forskats mycket kring användandet av stamceller från växter som har egenskaper som är likartade med mänskliga celler. Stemcell behandlingar innehåller stamceller från växtriket, som enbart kommer från lotusblomman. De stimulerar naturliga biokemiska processer som leder till ökad cellförnyelse. Stamceller från lotus utvinns med hjälp av en unik bioteknik, utan genmanipulation, vilket gör det möjligt att få dem i rent tillstånd och med en sammansättning som lämpar sig för vår hud.

Vad gör schampon med växtstamceller så speciella?

Innehållet i de flesta schampovarumärken bygger i stort sätt på samma aktiva substanser. Vanligt schampo innehåller ofta starka rengöringsmedel som är skadliga för håret. Detta medför i sin tur livlöst hår och antingen torr eller fet hårbotten. I hårbotten finns det en mängd stamceller med funktion att tillverka hårceller på människor från det att de föds. Dessa stamceller är programmerade att starta tillväxten vid en given tidpunkt och dessutom avsluta nyproduktion av hårsäckar då det nått en viss nivå. Växtstamceller fördröjer hårrötternas åldrande, ökar blodcirkulationen i hårbotten och stimulerar därigenom hårsäckens näringsupptagningsförmåga. Vi rekommenderar en ny högteknologisk serie ARC schampo som stimulerar hårtillväxt samt gör håret starkare och mer motståndskraftiga mot dragpåkänning.

Behöver huden verkligen rengöras morgon och kväll?

Under dagen blir din hud utsatt för smuts och luftföroreningar som bidrar till att täppa till porerna och göra huden matt och glåmig. Vi rekommenderar därför alla att rengöra huden morgon och kväll för att avlägsna smuts, överskottstalg och makeuprester. En bra rengöring torkar inte ut huden utan hjälper snarare till att återbalansera den. Den gör också att huden bättre tillgodogör sig de aktiva ingredienserna i de efterföljande produkterna. Rengörande behandlingar är första steget i den dagliga hudvården.

När är det dags att börja med anti-age-produkter?

Det vanligaste är att starta med anti-age-produkter i 30-årsåldern när de första fina linjerna börjar uppstå. Din livsstil, dina hudvårdsvanor och ditt genetiska arv har också betydelse för när det kan vara dags att börja. Serien Stemcell, till exempel, är baserad på växtstamceller (lotus). Denna serie omfattar produkter som innehåller stamceller av vegetabiliskt ursprung vilka reaktiverar vilande hudceller, förhindrar för tidigt åldrande, motverkar bildandet av fria radikaler och gör huden fast och mindre torr. Stemcell produkter delas efter ålder 30+, 40+ och 50+. För dem som behöver snabba och effektiva föryngrande åtgärder rekommenderar vi exklusiva behandlingar Paradise med maximal koncentration av växtstamceller utvunna ur lotusblomman. För yngre målgrupper är det perfekt att börja använda fuktgivande produkter som förebygger hudens åldrande, återfuktar och skyddar huden mot yttre påfrestningar, till exempel Acid creme pH5.5 Terme di Saturnia är baserad på ren termal plankton från varma källor (bioglea).

Copyright © INSANTO AB. Alla rättigheter reserverade.